Büyük Britanya, Hindistan büyüme şirketleri için merkezi bir yatırım yeri olabilir

miloya

New member
Büyük Britanya'daki (Büyük Britanya) Şansölye Rachel Reeves'in bu ay, Büyük Britanya ve Hindistan'daki (FTA) Serbest Ticaret Anlaşmalarının (FTA) yeniden başlatılmasını duyurmak için belirleyici büyüme konuşmasını kullanmasından memnun oldum. Ticaretin liberalleştiği her yerde, daha güçlü ortaklıklar ve basit bir ekonomi takip ediyor. Londra şehrinde. Güçlü tarihsel ilişkilerimiz göz önüne alındığında, ortaklarımızla, özellikle Hindistan ile giderek daha fazla liberalleşmiş ticaret talep ettim.

Büyük Britanya Büyük Britanya ve Hint Ulusal Bayrak Dalgası rüzgarda rüzgarda rüzgarda. (Shutterstock)

Büyük Britanya'daki bir İngiliz FTA'sında hizmetler için büyük fırsatlar var ve görüşmelerin yeniden başlaması, İngiliz hükümetinin ticaret, yenilik ve doğrudan yatırım yoluyla ekonomik büyümeyi teşvik etmek için geniş misyonunun bir parçası. Hindistan her üç açıdan da önemli bir oyuncu.

Belediye başkanımın teması büyümesinin bir parçası olarak, şirketlerden ve yatırımcılardan Büyük Britanya'ya gelmelerini isteyen en heyecan verici pazarları ziyaret ediyorum. Bu hafta Mumbai'deki önde gelen bankalara ve çok uluslu şirketlere mesajım, Büyük Britanya'nın iş dünyasına açık olması ve karşılıklı fayda.

Londra'nın Dünya Finans Merkezi olarak liderliği bir sır değil. Londra pazarından 159 milyar dolarlık sigorta primi ile dünyanın en dinamik risk yönetim merkezine sahibiz, bu da onu en büyük küresel merkez haline getiriyor. Dünya çapında en büyük ikinci varlıklara sahibiz ve Avrupa'ya yapılan doğrudan doğrudan yatırımların finansal hizmetlerini alıyoruz. Hint şirketlerine yenilenebilir enerjiler ve büyümeyi teşvik eden teknoloji şirketleri için söylüyorum: Londra'ya gelin. Eşitliği artırmak istiyorsanız, Londra'ya gelin. Felaket çıkarmak istiyorsanız, Londra'ya gelin. Borçları artırmak istiyorsanız, Londra'ya gelin.

Siyasi istikrar büyüme için bir ön koşuldur. Büyük Britanya'nın dünyaca ünlü bir yasal çerçevesi, saygın bir düzenleyici ortamı ve ucuz bir saat dilimi vardır. Hükümetin, Avrupa Birliği ile daha yakın bağları ve ekonomik büyüme için güçlü bir göreve dayanan dünya çapında ticaretin güçlendirilmesi için hırsları vardır. Büyük Britanya'da Büyük Britanya'da gelen yatırımlar için yeni ve güçlendirilmiş bir ofis kurulmasının, sektörlerdeki denetim otoritelerine yeni büyüme yetkisi ve İngiliz altyapısına yatırımların tanıtımı için emeklilik reformlarının dilimini getirebileceğini görüyoruz.

Bu önlemler, şirketler için İngiltere'ye açık olan Hint şirketlerine güçlü bir sinyal gönderiyor ve önde gelen bir konum yatırımı.

Hindistan'da benzer olumlu sinyaller var. Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman'ın bütçesi, ikili yatırım sözleşmesinin (BIT) gözden geçirileceğini açıkladı ve bu da yatırım korumasıyla mücadele için harekete geçecek. Buna ek olarak, bütçe ayrıca sigorta sektörü için doğrudan yabancı yatırım sınırını (DYY)%74'ten%100'e çıkarma planlarını da özetlemektedir. Bu, Büyük Britanya'daki birçok büyük özel sigorta ve reasürans şirketinin Hindistan'a hizmetlerini daha da genişletmesi için bir zafer.

Büyük Britanya ve Hindistan arasındaki daha fazla serbestleştirilmiş ticaretin heyecan verici görüşünün sunduğu açıktır. Geçen yıl, Hindistan ile Büyük Britanya'daki ticaret ilişkisi 42 milyar GBP'di ve her iki ülkede 600.000'den fazla işi destekliyor. Birlikte çok daha fazlasını yapabiliriz.

FTA anlaşmalarının son aşamalarından bağımsız olarak, Birleşik Krallık'ın niyeti açıktır. Hindistan çok önemli. Büyüme, Büyük Britanya ve Hindistan'ın görevi yeri doldurulamaz bir ortaktır.

Güçlü küresel ticaret, binlerce yıldır ekonomik büyüme, fırsatlar ve refah merkezinde olmuştur. Bu ticaretin engelleri neredeyse her zaman şişirilmiş fiyatlara, işlere zarar vermeye, yavaş büyüme ve hasar zincirlerine yol açar. Franklin Roosevelt'in bildiği gibi, tarifeler “mahvolmanın bir yoluydu”. Ve çoğu durumda, ülkedeki tarifelerin maliyeti düşüşü en zor olanıdır. Serbest ticaret sürtünme ile karşılaştığında herkes kaybeder.

Hindistan ile yakın dostluğumuz, işten çok daha fazlasına dayanıyor. Tarih ve kültür, ortak hırslarla birlikte bizi bir araya getirir. Önümüzdeki aylarda bu mesajı mümkün olduğunca sık ve yüksek sesle teyit etmemiz ve FTA'yı sunma fırsatını almamız önemlidir.

Bu makale Alastair King, Londra Lord Belediye Başkanı, Büyük Britanya tarafından yazılmıştır.