Enerjinin ve altyapının rolü

miloya

New member
Hindistan'ın 2047 yılına kadar gelişmiş bir ulus olma vizyonu, mevcut ekonomik manzaranın net bir şekilde anlaşılmasını ve yolda ortaya çıkabilecek zorlukların beklenen bir genel bakışını gerektirir.

Kutch'ta dünyanın yenilenebilir enerjiler için en büyük çalışması olan 30 GW Khavda Yenilenebilir Enerji Parkı'nın hava kaydı. (ANI)

Ulusal İstatistik Ofisi (NSO), 2024-25 için% 6,4 büyüme oranını tahmin etmektedir; bu, önceki üç bütçe döngüsündeki görevin üçte biri olan GJ 24-25 sorunu ile ilgili endişelerle en yavaş olanı tahmin etmektedir). Yatırım harcamalarına yapılan eğitim odaklanması kesinlikle esastır ve her bir rupi için her rupi ile sonuçlanan ve 2.5 ila 3.5 rupi gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) ile sonuçlanan Ulusal Kamu Finans ve Politika Enstitüsü'nü (NIPFP) teyit eder.

Bununla birlikte, ekonomik büyüme yatırım harcamalarından daha fazlasını gerektirir – polis reformları, özel yatırımlar ve beşeri sermaye gelişimi de aynı derecede önemlidir. Ayrıca, sürdürülebilir ekonomik ilerleme özel sektörün aktif katılımını gerektirir. 2025-26 mali yılı için sendika bütçesi, özel yatırımları teşvik ederek sürdürülebilirliği ekonomik büyümeyle uyumlu hale getiren bir kurs kaydetmede önemli bir rol oynayabilir.

Enerji ve altyapı temelde Hindistan'ın 5 trilyon doları için kalıyor (~ £430 lakh crore) Ekonomi hırsı. Net sıfır karbon emisyonunun elde edilmesinde ilerleme 2070 yılına kadar elde edilirken, ulusal olarak öngörülen katkıyı karşılamak için ülkenin ekosistemini güçlendirme çabalarına devam edilmelidir. Enerji depolama ve yeşil hidrojen gibi alternatif kaynaklara yapılan yatırımlar, enerji ekosistemindeki verimliliği ve karşılanabilirliği artırmak için önemlidir.

Elektriğin Hint enerji sisteminin omurgası haline gelmesi ve artan talebi karşılamak için sağlam bir iletim altyapısı gerektirmesi bekleniyor. Ulusal Elektrik Planı, 2032 yılına kadar 2030 GW'a kadar 500 GW yenilenebilir enerjileri destekleme ihtiyacının altını çizmektedir. £9 lakh crore) iletim sektörü için yükseltmeler için.

Bununla birlikte, ulusal ağ, küresel ortalamaya (~%8) kıyasla oldukça yüksek olan önemli iletim ve dağıtım kayıplarından (~%18) etkilenir. Kayıplar esas olarak yaşlanan altyapıya ve teknik verimsizliklere atfedilebilir. Bu nedenle, artan talebi karşılamak, verimliliği artırmak ve kayıpları azaltmak için ulusal ağı modernize etmek önemlidir. Finansal kayıpları azaltmak ve tutuklamak için devlet diskomanlarının azalan sağlığına da özellikle dikkat edilmelidir.

Akıllı şebeke teknolojilerine yatırım, yapay zeka (AI) ve merkezi olmayan enerji sistemleri için çözümler enerji verimliliğini artırmaya ve aynı zamanda iletim ve dağıtım kayıplarını en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Buna ek olarak, güç ağının direncini, istikrarını ve esnekliğini artıracak ve herkes için enerji tüketiminin demokratikleştirilmesinin yolunu açacaktır.

Bu nedenle, bütçe, ızgarayı ve iletim kapasitesinin genişlemesini modernize etmek için aerodinamik izni, teşvikleri ve uygun tarife yapılarını ve kamu-özel ortaklıkları (PPP'ler) tarafından özel yatırımların tanıtımını vurgulamalıdır.

Temiz enerji, ekonomik büyümenin temel bir itici gücüdür ve gelirin üretilmesine ve istihdamına katkıda bulunur. Uluslararası Enerji Ajansı'na (IEA) göre, temiz enerji 2023'te küresel GSYİH büyümesinin% 10'unu oluşturdu, bu da 320 milyar ABD doları (~ £27 lakh crore) Küresel ekonomide.

Ekonomik refah için temiz enerji potansiyelini kullanmak için Hindistan, stratejik yatırımlar ve siyasi reformlarla uzun vadeli bir vizyon benimsemek zorunda. Bess'in 32 mali yılında 60 GW'de 12 kez büyümesi bekleniyor, yenilenebilir enerjilerin aralıklarıyla mücadele etmek için önemli bir öneme sahip olacak. Nadir toprak minerallerinin ithalatını sağlayan yönergeler, yerel üretim ve sorumlu yaşam döngüsü yönetiminin tanıtımı, enerji transferi konusundaki belirleyici karar olacaktır. Bunu sağlamak için altyapı ve üretim becerilerinin elektrifikasyonu bir sonraki adımdır.

Benzer şekilde, altyapı gelişimi sadece büyüme için çok önemlidir. Altyapı projeleri için artan sermaye tahsisi, ekonomik faaliyet ve istihdamı artıran bir çarpan etkisine yol açar. Sosyal, ekonomik ve ekolojik hedefleri bütünleştiren sürdürülebilir kentsel kalkınma, bütünleştirici ilerleme için önemlidir.

Hindistan altyapı manzarasının kendisi, enerji depolama, demiryolu elektrifikasyonu, yüksek hız rayı, sürdürülebilir kentsel gelişim ve elektromobillilik çözümlerinde ilerleme ile değiştirildi. Ve ülkenin altyapısı ve enerji hedefleri sağlam bir üretim ekosistemi gerektirir. Sürdürülebilirliği tanıtmak için sermaye piyasalarına, teknoloji iletimlerine ve teşviklere daha kolay erişim yoluyla iç üretim becerilerinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi ulusal gereksinimleri karşılamaya ve Hindistan'ı küresel bir üretim merkezi olarak konumlandırmaya yardımcı olacaktır. Bu çabalar, işgücünü gelişmekte olan endüstrilerin zorluklarına hazırlamak için beceri ve ters girişimlerle desteklenmelidir.

Enerji ve altyapı önceliklendirerek, özel sektörün katılımını teşvik ederek ve işgücünün gelişimini dikkate alarak sürdürülebilir ve bütünleştirici bir ekonomi kurabiliriz. 2025-26 Birlik Bütçesi, Hindistan'ın kısa vadeli destinasyonlarını uzun vadeli çabalarıyla uzlaştırmak için belirleyici bir fırsat sunuyor. Temiz enerji, dönüştürücü altyapı ve dijital inovasyondaki stratejik yatırımlar ekonomik esnekliği ve küresel rekabet gücünü etkileyecektir. Doğru siyasi çerçeveyle, Viksit Bharat'a doğru yolculuk, sürdürülebilir büyüme, yenilik ve sadece kalkınma için küresel bir model olarak hizmet edebilir.

Bu makale N Venu, MD & CEO, Hindistan ve Güney Asya, Hitachi Energy tarafından yazılmıştır.