Kız ve kadınlar için eğitim ve mesleki eğitimin rolü

miloya

New member
Eğitim, değişiklikler için güçlü bir katalizör ve mesleki eğitim ile birlikte devrimci olma potansiyeli olabilir. Bizim gibi bir ülkede, düşük düzeyde topluluklardan gelen kızların neredeyse% 30'unun hiçbir erişimi veya kalite oluşumu aracı (Eğitim Forumu ve Bütçe Kılavuzu Çalışmaları Merkezi, 2022), bu kombinasyon acilen ihtiyaç duyulan umut ve bir yetki vermenin pratik yolu. Bizim için bu farklılıklarla mücadele sadece ahlaki bir zorunluluk değil, aynı zamanda ülkenin ilerlemesine gerçek bir ihtiyaç.

Okul Öğrencisi (HT -Yurt -Fototo için Fototo)

Hindistan'da kızların oluşumunun engelleri, sistemik ve kültürel olarak cinsiyet standartlarına dayanmaktadır. Sonuçlar çok görünür, erkeklerde% 84.7'ye kıyasla% 77 kadın okuryazarlık oranı (NFHS-5, 2021). Bu boşluk, Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve Anayasa'nın 21A maddesine uygun olarak tüm çocukları garanti eden Hint Hukukunun Eğitim Yasası'na uygulanmasının garantisi ile ilgili yaklaşımımızın yeni sunumunu gerektirir ve zorunlu eğitim.

Ancak, eğitim sınıfların ötesine geçmelidir. Bu, bir kadının kendine güveninin, karar verme otoritesi ve sosyal statünün temelidir. Banaras Hindu Üniversitesi'ndeki araştırmalar, eğitim, istihdam ve finansal bağımsızlık arasında doğrudan bir ilişki olduğunu göstermektedir ve bu yönlerin kadın ajansını artırmak için nasıl bir araya geldiğini göstermektedir. Ne yazık ki, statüko olduğu gibi, özellikle kırsal alanlardaki kızlar için buna erişmek zordur.

Hükümetin “Beti Bachao Beti Padhao”, “Sukanya Samriddhi Yojana” ve “Kasturba Gandhi Balika Vidyalaya” gibi hükümet ve programları farkındalığı yaymak ve cinsiyet eşitsizliklerini azaltmak için çok şey yaptı. Yine de yapacak çok şey var. “Samagra Shiksha Habiyan” gibi daha büyük çabalar-sınıfların, tuvaletlerin ve kütüphanelerin inşası için çok umut vericidir, ancak insanların hayatlarını değiştirmek için büyüklük ve aciliyet konusunda hızlanmalıdır.

Eğitim vakfı sunarken, mesleki eğitim finansal bağımsızlık için bir başlangıç pedi görevi görür. Endüstri ile ilgili uzman bilgi ve becerileri olan kadınların güçlendirilmesi, profesyonel nitelikleri olmayan insanlara kıyasla istihdam fırsatlarına dayanmaktadır (düzenli istihdam anketi, 2021). Dijital pazarlama, yenilenebilir enerjiler ve sağlık hizmetlerinde yeni kariyer kaydetmek için birkaç profesyonel program güncellenmiştir. 2030 yılına kadar üç milyon için istihdam öngören hızla büyüyen yeşil enerji sektörü, geleneksel olarak erkek burçlarına giren benzersiz pencereler açıyor. Bu tür değişimler sadece cinsiyet eşitliğini teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda eski sosyal normları da sorgulamaya cesaret ederler.

Bu ilerlemeye rağmen, birçok kızın kaynak eksikliği ve erişim nedeniyle mesleki eğitim ve işgücü piyasası fırsatlarına erişimi yoktur. UNICEF'e göre, Hindistan'daki öğrencilerin% 56'sı profesyonel kariyer yapmak istiyor, ancak çabaları esas olarak gerçekleşmiyor. Dijital Hindistan ve benzeri girişimler, kırsal nüfus grupları için yetersizlik için e-öğrenme platformları ve ucuz eğitimi erişilebilir hale getirerek bu boşlukların kapatılmasına yardımcı olabilir. Teknoloji, eğitim ve mesleki eğitimi demokratikleştirebilir ve Hint bilgi endüstrisinde hiçbir kızın geride kalmamasını sağlayabilir.

Ön tarafa derin bir yol, bütünsel, çok kaplı bir yaklaşım gerektirir. Birincisi, eğitim sistemleri, kızlar için finansal yeterlilik, iletişim ve kendine güven gibi yaşam becerilerini iletmek ve onları üniversite ve işyerine hazırlamak için akademisyenlerin ötesine geçmelidir. İkincisi, güneş sektörlerinde yeşil işler, sağlık ve dijital ekonomide profesyonel eğitim, son pazardaki taleple uyumlu olmalıdır. Son olarak, bu çabanın sürdürülebilirlik ve sürekliliği sağlamak için kamu-özel ortaklıklarına ihtiyacı olacaktır. Şirketler, hükümetler ve STK'larla ortaklıklar, finansman hibeleri, çıraklık eğitim programlarının oluşturulması ve staj teklifi için çok önemlidir. En önemli şey, özel sektörün eğitimin önceliklendirilmesi ve proaktif olarak kadınları mantıklı rollere göndererek işyerinde değişiklik olma yetkisine sahip olmasıdır.

Misyon açıktır: Eğitimde cinsiyete özgü boşluğu kapatın, ilgili becerilere sahip kızları etkinleştirin ve size gelişme fırsatı sunar. Okulda kalan her kız, yeni bir yetenek kazanan her kadın ve işgücüne katılan her birey daha adil ve daha başarılı bir Hindistan'ın yapısını güçlendirir. Bu Hindistan'ın aciliyet, şefkat ve kararlılıkla hareket etme anıdır. Hindistan'daki her kızın bu hayalleri gerçekleştirmek ve böylece ulus için daha hafif, daha bütünsel bir gelecek yaratacak olan hayaller, tesisler ve altyapı için araçlara sahip olduğundan emin olalım.

Bu makale, Jindal Vakfı Başkanı Neu -delhi Koridoru Jindal tarafından yazılmıştır.