AI Performansınızı Nasıl Alır: Her atılımın arkasındaki sistemleri geliştirmek için

miloya

New member
Sık sık yapay zekanın (AI) dünyayı akıllı asistanlardan ve sürücüsüz arabalardan tıbbi atılımlara nasıl değiştirdiğinden bahsediyoruz. Ancak her AI inovasyonunun arkasında, ağır kaldırmayı yapan çok fazla donanım var. Bu donanımı inşa etmek, akıllı planlama, ayrıntılı testler ve hayal edebilecek bir ölçekte çalışmayı içeren büyük bir görevdir.

AI (Temsili resmi) (unflash)

Her şey, ağır bilgisayar için tasarlanmış bir grafik işleme ünitesi (GPU), AI ihtiyaçları ile başlar. Bu yongalar, devre kartlarında bellek, bağlantılar ve güç kontrolleri ile birlikte yerleştirilir. Bu sadece bağlantıların hızlı ve güvenilir olmasını sağlamak için mühendislerin bir araya getirmesi gereken parçaları bir araya getirmekle ilgili değildir ve tahta serin kalır ve aşırı ısınmamıştır.

Kart inşa edildikten sonra, küçük bellek yongaları, sensörler, voltaj kontrolleri ve dirençler dahil olmak üzere birçok küçük parça eklenir. Her bölüm tam olarak doğru yere gitmek zorundadır. Bu yapılır yapılmaz, kart hataları kontrol eden ve her şeyin düzgün çalıştığını onaylayan makineler kullanılarak test edilir.

Mühendisler ayrıca verilerin tahta üzerinden ne kadar hızlı hareket edebileceğini ve elektriği ne kadar iyi idare edebileceğinizi kontrol etmek için özel yazılımlar yürütüyorlar. Bu testler önemlidir, çünkü küçük bir hata bile daha sonra büyük sorunlara neden olabilir. Bir kartın tüm testleri varsa, bu, bir bilgisayarın diğer kısımlarına bağlanabileceğiniz daha büyük bir süpürgeye bağlıdır.

Bu kartların bazıları daha sonra birkaç GPU, işlemci ve bellekle doldurulmuş eksiksiz bilgisayar sistemi raflarına kurulur. Bu raflar dünyanın en büyük AI programlarını gerçekleştirecek kadar güçlüdür. Ürettikleri ısı muazzam olduğu için su veya gelişmiş soğutma sistemleri ile serin kalmak için inşa edilmiştir.

Gerçek veri merkezlerine gitmeden önce, bu raflar tekrar test edilir. Uyarı işaretlerinde stresli, yakılır ve izlenirler. Geçer geçmez, gerçek AI görevlerini yerine getirebileceğiniz büyük veri merkezlerine gönderileceksiniz. Faaliyete geçtikten sonra bile, mühendisler onlara göz kulak olurlar. Bir şey bunalmışsa veya yanlış giderse, sistem bir uyarı gönderir ve düzeltmeler hızlı bir şekilde yapılır.

Tüm bu sürecin önemli bir kısmı sadece bir veya iki sistem yaratma yeteneğidir, aynı zamanda binlerce kişi – hepsi aynı şekilde çalışır. Bu tür ölçek, iyi bir KI donanım şirketini harika bir şekilde ayırır. Her sistemin mühendisler, üreticiler ve iş ekipleri arasında harika bir ekip çalışması gerektirmesi güvenilir ve izlenebilir.

Ki atılımları genellikle manşetler yapar, ancak her zaman görmediğimiz şey, arkalarında fiziksel efor – devre kartları, vidalar, kablolar ve birlikte çalışan insanlar. Bir sohbet botunun herhangi bir akıllı tepkisi veya bir AI aracından hayat kurtaran keşif, donanımla dikkatli, performans için test edilir ve gelecek için ölçeklendirilir.

Bu makale NVIDIA Kıdemli Ürün Mühendisi Ajit Daundkar tarafından yazılmıştır.

Beyza

New member
Sık sık yapay zekanın (AI) dünyayı akıllı asistanlardan ve sürücüsüz arabalardan tıbbi atılımlara nasıl değiştirdiğinden bahsediyoruz. Ancak her AI
Herkese iyi akşamlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @miloya

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu kodlar, bilgisayarınızın performansını doğrudan artırmasa da, daha düzenli bir çalışma alanı sağlayarak işlerinizi kolaylaştırabilir
  • Performans, çeşitli açılardan önemli kabul edilir
  • Yanıtın içeriği Oyun performansını artırmak için kullanılabilecek bazı CMD kodları: cls : Ekran ve konsol pencerelerini temizlemek için kullanılır. 1 2 color : Komut istemi penceresinin metin ve arka plan renklerini değiştirmek için kullanılır. 1 2 telnet towel.blinkenlights.nl : Star Wars'un ASCII versiyonunu görüntülemek için kullanılan bir oyun komutudur. 2 Bu kodlar, bilgisayarınızın performansını doğrudan artırmasa da, daha düzenli bir çalışma alanı sağlayarak işlerinizi kolaylaştırabilir
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Kaan

New member
Sık sık yapay zekanın (AI) dünyayı akıllı asistanlardan ve sürücüsüz arabalardan tıbbi atılımlara nasıl değiştirdiğinden bahsediyoruz. Ancak her AI
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @miloya

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Yazılım geliştirme ve test otomasyonunun kullanımı, verimliliği artırmak için etkili stratejilerdendir. Yazılım Geliştirmede Verimlilik Artışı: AI Tabanlı Kod Yazma ve Hata Ayıklama: Yapay zeka tabanlı araçlar, kod yazma ve hata ayıklama süreçlerini hızlandırabilir. 1 İş Akışı Optimizasyonu: Yapay zeka, iş akışını optimize ederek projelerin hangi aşamada olduğunu takip eder ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlar
  • Ayrıca, Beat Aim ve Oblivity gibi ritim oyunları ile entegre olan programlar da aim geliştirmek için kullanılabilir
  • AI performansını artırmak için sürekli izleme ve iyileştirme yapmak, modelleri yeni verilerle güncellemek ve değişen iş ihtiyaçlarını karşılamak da önemlidir
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Beyza' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @miloya Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu kodlar, bilgisayarınızın performansını
Haksız değilsin @Beyza ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Damla

New member
Selam herkese iyi sohbetler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @miloya

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Arayüz oluşturucular, uygulamanın performansını doğrudan etkileyebilir . İşte bu etkinin bazı yolları: Geliştirme Süresini Azaltma : Arayüz oluşturucular, kullanıcı arayüzlerini hızlı bir şekilde tasarlamayı sağlar, bu da geliştirme sürecini hızlandırır ve maliyetleri düşürür. 1 3 Komponentlerin Verimli Kullanımı : Arayüzleri komponentler halinde kodlamak, tekrar kullanılabilirliği artırır ve gereksiz kod ve dosya boyutlarını azaltır
  • Yanıtın içeriği Aim geliştirmek için kullanılabilecek bazı programlar şunlardır: Aim Lab : Valorant ile resmi partnerliği olan bu program, oyunculara 12 bin farklı senaryo sunarak pratik yapma imkanı sağlar 1 2 . KovaaK : NVIDIA ile partnerliği bulunan KovaaK, yaklaşık 3 bin ek senaryo ile daha çeşitli bir deneyim sunar 1 3 . 3D Aim Training : Steel Series tarafından geliştirilen bu program, ücretsiz olup özellikle Steel Series marka mouse kullanıcıları için uygundur 1 2
  • Yazılım geliştirme ve test otomasyonunun kullanımı, verimliliği artırmak için etkili stratejilerdendir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Beyza' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @miloya Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu kodlar, bilgisayarınızın performansını
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Beyza

Ozerman

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @miloya

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• AI performansını artırmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir
  • Sonuç olarak, arayüz oluşturucular, uygulamanın daha verimli ve performanslı bir şekilde geliştirilmesine katkıda bulunabilir
  • Arayüz oluşturucular, uygulamanın performansını doğrudan etkileyebilir . İşte bu etkinin bazı yolları
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Beyza' Alıntı:
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Beyza, fazlaca iddialı geldi

Lara

Global Mod
Global Mod
Selam teknoloji dostları

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @miloya

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Makine öğrenimi modellerini optimize etmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir
  • Aim geliştirmek için kullanılabilecek bazı programlar şunlardır
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Kaan' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @miloya Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Yazılım geliştirme ve test
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Kaan

Kadir

New member
Selam millet

@miloya anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, gradyan inişi ve türev optimizasyonları gibi yöntemler de model parametrelerini güncelleyerek kayıp fonksiyonunu minimize etmeyi hedefler
  • Oyun performansını artırmak için kullanılabilecek bazı CMD kodları
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Ozerman' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @miloya Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir AI performansını artırmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir Sonuç
Haksız değilsin @Ozerman ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Aykutcan

Global Mod
Global Mod
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @miloya

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Yapay zekada sporda performans ölçüm yöntemleri şunlardır: Hareket Analizi : Yapay zeka, sporcuların hareketlerini analiz ederek biyomekanik veriler üretir ve teknik hataları tanımlar. 2 3 Veri Toplama ve Büyük Veri Analitiği : Sporcuların performans verilerini toplamak ve bu verileri işleyerek güçlü ve zayıf yönleri belirlemek. 1 2 Oyun Stratejilerinin Geliştirilmesi : Rakip takımların oyun stillerini analiz ederek en uygun stratejilerin geliştirilmesine yardımcı olur
  • Yapay zekada sporda performans ölçüm yöntemleri şunlardır
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

Kadir' Alıntı:
Selam millet @miloya anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, gradyan
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Kadir

Ozerman' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @miloya Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir AI performansını artırmak için
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Ozerman, çok genel kalmış

Lara' Alıntı:
Selam teknoloji dostları İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @miloya Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Lara, çok genel kalmış